Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на групата AG

...
 Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на групата AG
Коментари Харесай

AG Capital и OMP Investment Company придобиват съвместно Полиграфия Офис Център

 Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на групата AG Capital да придобие взаимен надзор върху  „ Полиграфия Офис Център “ дружно с капиталовото сдружение OMP Investment Company PTY LTD, записано в Мавриций. Това излиза наяве от решение на антимонополното ведомство, оповестено в четвъртък.
За реализиране на плануваната договорка OMP Investment Company PTY LTD ще придобие акционерно присъединяване в капитала на „ Лайънс Хед Инвестмънтс “  ЕАД и „ Лайънс Хед Мениджмънт “ ЕАД, притежавани еднолично от AG Capital. Двете сдружения са основани в края на 2017 година за покупка, развиване и ръководство на недвижими парцели и планове, излиза наяве от решението на Комисия за защита на конкуренцията.

AG Capital и неговата икономическа група реализират стопанска активност в региона на вложенията в недвижими парцели, капиталово консултиране, ходатайство при покупко-продажби с недвижими парцели, услуги по развиване и ръководство на недвижими парцели (т. нар. асет мениджмънт) и аутсорсинг услуги по ръководство на активи, показват от Комисия за защита на конкуренцията в решението си.

OMP Investment Company PTY LTD прави активност в международен мащаб посредством три свои поделения, като дава финансови, банкови и капиталови услуги в Източна и Западна Африка, ЮАР и Англия. Компанията не реализира комерсиална активност в България.

„ Полиграфия Офис Център “ АД реализира активност по отдаване чартърен на офис площи, находящи се в притежавания от него комплекс. В тази тенденция дейностите на придобиваното и на придобиващите сдружения не се припокриват на който и да е подобаващ пазар на територията на страната, нито са налице отвесни връзки. Следователно не са налице пазари, върху които плануваната договорка ще окаже влияние, заключава Комисията.

В средата на септември 2017 година беше обявено, че AG Capital ще придобие едноличен надзор върху „ Полиграфия Офис Център “  и месец по-късно КЗК позволи договорката.  Досега вложители в офис комплекса бяха AG Capital и основаната в Лондон компания Northridge Capital, която притежаваше миноритарен дял.

Очаква се скоро да завърши втората фаза от плана на „ Полиграфия Офис Център “. Строителството на офис постройката с повърхност от 10 хиляди кв.м е на финалната права, като офисите са към този момент отдадени на наематели. Ключов наемател е GfK.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР